James Bond na oficiálních trailerech díl 2. - George Lazenby

28. 10. 2015 - 7:00 | Trailery | Vojtěch Karlík

James Bond na oficiálních trailerech díl 2. - George Lazenby zdroj: tisková zpráva

Pro mnohé fanoušky je George Lazenby velkým omylem, ke kterému nemělo dojít. Velmi často uslyšíte, že ten "manekýn" nikdy neměl 007 hrát. Jenže on ten jeden jediný film s nim vůbec nebyl špatný a jeho představitel také nebyl zlým Bondem. Nabízíme vám trailer a příběh filmu V tajné službě Jejího Veličenstva.

Tak tedy řekněme si to hned na začátku. Lazenby samozřejmě nebyl skutečným hercem, ale kdo kdy byl, že? Tedy myslíme velectěné Bondy. A Lazenby vůbec nebyl špatný. Hrál Bonda jinak, pokusil se z něj udělat více chlápka s emocemi. Ale lidem vadil po letech jeho vzhled, který víc připomínal hezounka, než agenta s povolením zabíjet. A paradoxní také je, že se o Lazenbym říká spousta nepravd. Jedna z nich třeba je, že jeho Bond byl neúspěšný, že jej štáb vyhodil a raději volil návrat Conneryho. Není to pravda.

lazenby2 zdroj: tisková zpráva

Lazenby měl nahradit Conneryho vlastně jen proto, že se producenti rozhodli s čerstvě vybudovanou značkou posunout dál a chtěli prostě jen nového představitele Jamese Bonda. Žádné velké štráchy. Jenže onen nový herec byl mladý, rozjívený a také prý trochu arogantní. Na place se dost hádal a vůbec to nebyl týpek, kterého chcete mít ve svém týmu. Na druhou stranu se traduje historka, že George Lazenby doslova vtrhnul do kanceláře producentů a už od veří hlaholil: "Tak vy prý hledáte nového Bonda." Byl si sakramentsky jistý tím, že roli získá.

Každopádně roli dostal až díky regulérním kamerovým zkouškám. I to svědčí o tom, že nešlo o nějaké zbrklé rozhodnutí. Australský rodák také nebyl jen tak nějakým obyčejným rozmazlencem. Pracoval jako vojenský bojový instruktor, ale dokázal využít svého vzhledu a posléze se opravdu stal manekýnem. Svůj fyzický talent posléze využil i spoluprací s Brucem Lee. Ale to už je jiný příběh.

A onen pověstný vyhazov? Vale bondovkám dal samotný Lazenby, kterému prostě vadilo, že by se zaškatulkoval jako muž jedné role a nechtěl moc poslouchat na place realizační štáb. 

On Her Majesty's Secret Service (1969 V tajné službě Jejího Veličenstva)

zdroj: Archiv

George Lazenby se nakonec mužem jedné role stal. Pamatujete si na další filmy, v nichž se tento dřívější bouřlivák objevil?

Zdroje: wikipedia , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.