Hotel Transylvánie 2 - recenze proklatě zábavného animáku

25. 9. 2015 - 23:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

Hotel Transylvánie 2 - recenze proklatě zábavného animáku zdroj: tisková zpráva

Máte děti? Sami sebe považujete za zábavného a chcete se všichni společně odvázat? Jděte na druhý díl Hotelu Transylvánie. To není reklamní slogan, ale stručný souhrn pocitů, kterých se autor tohoto textu dočkal poté, co se svým šestiletým synem viděl tento film za jeden den dvakrát. 

Dvojka navazuje přesně tam, kde navazovat měla. Dracula v prvním díle ve svém hotelu Transylvania pořádal skvělé party pro všelijaká strašidla. Jenže jednoho dne do hotelu dorazil zrzavý kluk, který všechna pravidla postavil na hlavu. Navíc se zamiloval do jeho dcery Mavis. Počáteční nedůvěra však je prolomena a láska vyhrává. Nyní je zde druhý díl, vnmě žti dva jsou svoji a malého míšence. Na půl upír a na půl člověk je vnouček k pohledání a je jasné, že Dracova snaha bude udělat z kluka pořádného upíra.

zdroj: Falcon

Hotel Transylvania to rozbalí velmi rychle. Postupně se setkáme se všemi postavami z jedničky. Nebude tedy chybět vlk (co má ohromné množství dětí), rozřezaný Frankenstein a samozřejmě také želé.

Zasvěcení vědí, ti ostatní nechme tápat. Ať jsou překvapeni. Film samozřejmě nepřichází z žádným nekorektním humorem, ale umí být celkem ostrý a to ocení nejen dospělí, ale také jejich ratolesti. Drac kluka testuje a do toho sledujeme klasický hotelový ruch, kterému vévodí zásadní fakt. Lidé už se strašidel nebojí, lidé strašidla milují.

maxresdefault zdroj: tisková zpráva

Klasická rodinná pohoda je zde namíchána s prvky trochu obhroublého humoru a docela nevšedních frků. A největším kladem filmu je, že scénář k němu napsal Adam Sandler. A jeho rukopis je znát nejen na scénkách, ale také na hercích, kteří film dabují. Já si rozhodně nenechám ujít později dvojku v originálním znění. České dabing je ucházející a víceméně odpovídá i jedničce. 

Hodnocení: 70 %

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Hotel Transylvánie 3? Vlastně se to dalo čekat

Hotel Transylvánie 3? Vlastně se to dalo čekat

3. 11. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

První film o hotelu pro strašidla Hotel Transylvania byl překvapivě výbornou komedií. Nedávno uvedená dvojka sice nepřekvapila už ničím, ale stále solidně bavila. Je tedy jasné, že když se k tomu přidají tvrdá data návštěvnosti kin, musí logicky vzniknout i další díl. Studio Sony dnes oznámilo, že trojka dorazí do kin v září 2018.
Přehlídce nejnovějších trailerů vévodí Pixels a katastrofický film San Andreas

Přehlídce nejnovějších trailerů vévodí Pixels a katastrofický film San Andreas

18. 3. 2015 | Téma | Vojtěch Karlík

Pixely, Hotel Transylvania 2, nebo další animovaný trhák Inside Out, takové jsou trailery posledního týdne, které spojuje především zábava pro teenagery a komediální žánr. Nabízíme vám přehled těch nejzajímavějších filmových ukázek.
Hotel Transylvania 2 přispěchal s vtipným trailerem

Hotel Transylvania 2 přispěchal s vtipným trailerem

13. 3. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Hotel Trasvylvania byl hodně vydařený a fakt zábavný animovaný film o tom, jak kdesi v Rumunsku stále žije Dracula se svojí dcerou. Do jeho hotelu pro strašidla se přimotá člověk a o legraci je vystaráno. nyní se chystá dvojka a tvůrci zveřejnili velmi vtipný trailer.
Bondovka Skyfall opět vede žebříček návštěvnosti kin

Bondovka Skyfall opět vede žebříček návštěvnosti kin

6. 11. 2012 | Dokina.cz | Michal Burkoň

Na čtvrt milionu lidí během dvou týdnů v českých kinech zhlédlo nejnovější bondovku Skyfall. O víkendu si na konto připsala 75.344 diváků, kteří v pokladnách nechali 11,1 milionu korun. Druhé místo obsadil podle informací Unie filmových distributorů americký animovaný snímek Zvonilka: Tajemství křídel, jemuž stačilo 11.630 lidí.
Hotel Transylvánie - recenze

Hotel Transylvánie - recenze

7. 10. 2012 | Recenze | red

Jáchym Kraus, který hraje rebela Patrika Hájka v příštích dílech políbí svou spolužačku, autistku Nikol Matulovou, kterou ztvárňuje Sára Sandeva.
Hotel Transylvania

Hotel Transylvania

3. 10. 2012 | Téma | red

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.