Hotel pro psy

8. 4. 2009 - 9:03 | Téma | red

Hotel pro psy zdroj: tisková zpráva

Sourozenci Andi and Bruce ( Emma Robertsová a Jake T. Austin) jsou sirotci a již několik let jim sociální péče obstarává pěstouny

Sourozenci Andi and Bruce (Emma Robertsová a Jake T. Austin) jsou sirotci a již několik let jim sociální péče obstarává pěstouny. Během té doby se jim daří ukrývat chytrého pejska teriéra, kterého zachránili od potulného života na ulici a pojmenovali ho Friday (Pátek). Za tři roky s nimi vystřídal pět různých rodin. Ale zdá se, že už se skrývání psa nepodaří. Jejich poslední pěstounská rodina, protivný a sobecký pár Lois a Carl Scudderovi (Lisa Kudrowová a Kevin Dillon) touží po slávě rockových hvězd, ale psy nesnáší. Rádi by se zbavili i dětí. Je to ale poslední šance pro sourozence zůstat spolu. Mezitím se Friday spřátelí se dvěma psy, kteří našli útočistě v opuštěném hotelu. Dovede tam Andi a Burce a ti se stanou záchránci opuštěných psů. Hotel je velký a dá se v něm ubytovat slušná řádka hafanů všech velikostí a ras. Bruce má talent na konstrukci různých podivuhodných přístrojů a konstrukcí, které dětem pomáhají v chodu záchranného střediska pro psy. Psi potřebují jíst, hrát si a vést normální psí život, nebo alespoň jeho variantu.

Friday je velmi schopný pes. Umí používat nejrůznější přístroje a dokáže mnoho naučit i jiné psy. Friday je také schopný zloděj párků a vůbec jídla, fantastický běžec a umí se nejenom dostat z obojku ale také do něho vlézt. Čapkova Dášeňka by se divila... Pejskové, hafani, rafani, a hlavně hvězda filmu, Friday jsou to nejlepší v tomto filmu. Jsou dobrými herci, jsou přirození, s velkou škálou emocí vytvářejí přesvědčivé psí postavy. A to prosím ani Friday nedostal patřičný reklamní titulek. Skutečnost, že herec má čtyři nohy, by neměla stát v cestě nominaci na Oscara...

V hotelu mají psi pouliční hydrant jako záchodek, běhají na pásu, používají mašinku, která jim hází kosti, jezdí na „výlety“ v nehybném vozidle, před jehož okny je promítána ubíhající krajina se zvukovým varováním, aby nikdo nevystrkoval packy ven za jízdy. Starý hotel je nejenom veliký, ale také zdobně ornamentální, s dlouhými chodbami, prostornými sály, opuštěným nábytkem a pokoji, kde jsou skříně plné zapomenutého šatstva. Prostě všechno, co si může dítě či pes přát.

Lidské postavy ve filmu bojují s různými protivenstvími. Zmínění pěstouni kromě laciné hlučnosti, trpí i přesvědčením, že je Andi a Bruce okrádají. Sourozenci, hlavně Andi, jsou vystaveni pohrdání a šikanám spolužáků, bolestem první lásky a vůbec dospívání. Odpovědný a hodný sociální pracovní (Don Cheadle) pro ně dělá, co může. Jejich dva spolupracovníci a kamarádi Dave (Johnny Simmons) a Heather (Kyla Prattová), které Andi potkala v obchodu se zvířecími potřebami, jsou podstatnou oporou v péči o psí hotel. Na druhé straně je tu policie, rasové a vůbec byrokratická mašinérie.

Film má jednoduchý příběh, bez překvapení v zápletce. Ale je to milá komedie s příjemnými scénami popisujícími vztahy mezi psy a lidmi. Je určena hlavně pro mladší diváky, ale hodí se jako lehká rodinná komedie. Najde se tu občas i obhroublý humor a nějaký ten nevkus, ale není toho tolik, aby to bylo nevhodné pro děti.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.