Filmové premiéry týdne nabídnou akci, sci-fi i zajímavý dokumentární film

24. 9. 2014 - 21:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Filmové premiéry týdne nabídnou akci, sci-fi i zajímavý dokumentární film zdroj: tisková zpráva

Filmových premiér v týdnu není mnoho. Na druhou stranu jsme se dočkali alespoň dvou podle všeho dobrých filmů, o nichž se navíc už hodně dlouhomluvilo. Do kin tak konečně dorazí sci-fi Výchozí bod a thriller Equalizer, v němž si zahrál v hlavní roli Denzel Washington

Equalizer

Denzel Washington si tentokrát zahrál bývalého člena tajné vojenské jednotky McCalla, který předstírá svoji smrt. Chce totiž žít poklidným životem kdesi v Bostonu. Kvůli záchraně mladé dívky se však ocitá tváří v tvář brutálním členům ruské mafie. S padouchy si to vyřídí po svém a zjistí, že ho vlastně konání spravedlnosti docela naplňuje. Rozhodne se tedy řešitz problémy jiných za peníze. Je to Equalizer. Ten příběh za moc nestojí, zápletka se podobá mnoha jiným filmům, ale těšíme se, protože Denzel Washington to umí pořádně rozjet.

zdroj: Falcon

Plán

Čí je město? Jakou cenu má veřejný prostor? Je developer sprosté slovo? Zastupiteli, koho zastupujete? Dokument režiséra Benjamina Tučka sleduje změny, kterými prošel původní Bémův koncept pražského územního plánu, jeho následné zrušení po volbách na podzim 2010 a také vznik nového, tzv. Metropolitního územního plánu. Slovo Plán se ve filmu stává metaforou vývoje společnosti a jejího směřování ve 21. století. Film odkrývá motivace občanských aktivit, mechanismy komunální politiky a vliv kapitálu na rozhodování o věcech veřejných. Film Plán přes skepsi panující ve společnosti pátrá po upřímnosti idejí, víře v demokracii a po existenci vize, na níž by se dalo stavět. Ze slov filmové distribuční společnosti vyplývá, že půjde o velmi zajímavý dokument, v němž se podíváme na zoubek rozvoje hlavního města.

zdroj: YouTube.com

 

Výchozí bod

Oční duhovka je jedinečným znakem každého člověka, je nezaměnitelná a nepřenositelná, stejně jako otisk prstu. Existují systémy, které umí pomocí dvanáctimístných kódů rozpoznávat tuto jedinečnost a využívají se při identifikaci jednotlivých osob. Na letištích, v porodnicích … Ale co když je to jinak? Film Výchozí bod vypráví příběh Dr. Iana Graye (Michael Pitt), molekulárního biologa, jehož životním tématem je studium evoluce oka. Jeho práce jej zcela pohlcuje až do okamžiku, kdy se na večírku setká s  krásnou tajemnou dívkou Sofi (Astrid Berges-Frisbey) a požádá ji, aby si mohl vyfotografovat její nádherné oči. Oproti vědecky racionálnímu a profesionálně skeptickému Ianovi je Sofi tvorem divokým a nespoutaným. Jejich protiklady je k sobě přitahují, jejich vztah je intenzivní a pro Iana i nečekaně vášnivý. 

zdroj: Cinemart

 

 

 

Zdroje: Falcon , Aerofilms , Cinemart

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.