Fantastická čtyřka (Fantastic Four) - preview

1. 9. 2005 - 13:16 | Téma | red

Fantastická čtyřka (Fantastic Four) - preview zdroj: tisková zpráva

Čtyři astronauti se po ozáření změní v superhrdiny a navíc tvoří rodinu. Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Michael Chiklis a Chris Evans v adaptaci slavného marvelovského komiksu se scénářem Marka Frosta (TWIN PEAKS) a v režii Tima Storyho. +Fotogalerie. Po Spider-Manovi, Hulkovi, X-men a letech odkladů se ze stránek Marvelových časopisů na plátna kin nyní dostává i „první superhrdinská rodina na světě“

Po Spider-Manovi, Hulkovi, X-men a letech odkladů se ze stránek Marvelových časopisů na plátna kin nyní dostává i „první superhrdinská rodina na světě“. Velkorozpočtovou adaptaci má na triku studio Fox. Fantastická čtyřka (Fantastic Four) se objeví 1.7.2005, v ČR pak o 14 dní později.


Fantastická čtyřka Posádka kosmického letu se dostane do problému a zhoubné záření změní od základu život jejích čtyř členů. Vynálezce a šéf party Reed Richards získá schopnost plastelínového mužíka a skromně se pojmenuje Mr. Fantastic. Reedova přítelkyně Sue Storm dokáže být neviditelná – elá hop a je tu: Invisible Woman. Její mladší bratr Johnny Storm ovládne oheň. Je schopný metat ohnivé koule, nebo se stát živou pochodní: Human Torch. Reedův kamarád a pilot Ben Grimm se změní v zavalitého lamželeza a říká si prostě The Thing. Čtyřlístek hrdinů se otevřeně zapojí do boje za světový mír a brzy pozná i sobě hodného nepřítele, chlapíka s ocelovou maskou: Dra Dooma, jinak Reedova bývalého spolužáka, evropana Victora Von Dooma.

Fantastická čtyřka Komiks F4 se poprvé objevil v roce 1961 a od té doby si získal nesmírnou popularitu. Po třech televizních seriálech se první filmová adaptace chystala na rok 1994. Ani herci, ani režisér však nevěděli, že natáčejí něco, co nikdy nemá jít do kin. Studio však potřebovalo začít s produkcí, aby neztratilo licenční práva. Film se nakonec začal šířit mezi fanoušky na VHS a stal se žádaným fanouškovským artiklem.

Nová verze se připravuje minimálně 4 roky. Reeda Richardse nakonec hraje hezoun Ioan Gruffudd, jinak Lancelot z Krále Artuše. Bena ztvárnil řezník Michael Chiklis, Johnnyho Storma potom Chris Evans, který bude v ČR k viděni od listopadu v thrilleru Cellular. Victora Von Dooma podá Julian McMahon.
Fantastická čtyřka A nakonec to nejlepší, Jessica Alba jako Susan Storm. Kromě Gruffudda je právě Alba z celého ansámblu nejznámější. Má sice na svém kontě několik hodně špatných filmů, ale prosadila se v televizním seriálu Dark Angel Jamese Camerona a brzy bude k vidění i v Rodriguezově netrpělivě očekávaném Sin City. A taky má pěknou tvář.

Ve štábu F4 je minimálně jeden zajímavý člověk: scénárista Mark Frost, spolu s Davidem Lynchem autor seriálu Twin Peaks.
Kameramanem je Oliver Wood. Na Bourneově mýtu (The Bourne Supremacy) odvedl velmi slušnou práci, podílel se ale i na takových peckách, jako Scooby Doo 2, nebo Policajti na baterky (National Security).
F4 režíruje člověk s komiksovým jménem: Tim Story. Ten je autorem komedií Taxi (2004) a Barbershop.
F4 tedy zatím sice míří na prémiový červencový víkend, není to ale ani snímek s převratnou zápletkou, ani s ohromujícími herci, nebo štábem. Připomeňme, že na konci června 2005 budou mít premiéru takové filmy jako Spielbergova Válka světů (War of the Worlds) s Tomem Crusiem, nebo Nolanův Batman Begins s Christianem Balem, Michaelem Cainem a Garym Oldmanem. Oba jsou to nesporně přitažlivější tituly, F4 má na druhou stranu širokou základnu fanoušků.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.