Divákovo oko - tipy na červenec

21. 7. 2009 - 9:36 | Téma | red

Divákovo oko - tipy na červenec zdroj: tisková zpráva

Jedna premiéra českého filmu a další dva filmy (to kromě Harryho Pottera). Nejsem sice profesionální filmový kritik, ale občas mám možnost vidět filmy o něco dříve, než mají premiéru, a tak bych vám chtěl poskytnout očima obyčejného diváka pár stručných vět o snímcích, na které se možná chystáte zajít do vašeho oblíbeného kina

Nejsem sice profesionální filmový kritik, ale občas mám možnost vidět filmy o něco dříve, než mají premiéru, a tak bych vám chtěl poskytnout očima obyčejného diváka pár stručných vět o snímcích, na které se možná chystáte zajít do vašeho oblíbeného kina. Kromě pro mnohé jistě povinného nového Harryho Pottera doporučím i jdalší tři zajímavé filmy. (Porter)

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2. 7. 2009)

Tvůrci tentokrát přihodili do placu pár novinek. Především změnili prostředí, kde se příběh tentokrát odehrává. Objeví se tedy několik nových postav a jak název napovídá, budou to především různí -sauři. Žaludy pronásledující krysoveverčák dostane v tomto dílu mnohem víc prostoru – a je to dobře, protože převážně díky němu, ale také lenochodovi, je ve filmu zas pár vtipných momentů. Hlavní novinkou je možnost vidět film i ve 3D, což pěkně vynikne při některých akčních scénách. Jinak je vše při starém, podobné fóry které už tu párkrát byly, a nesmí chybět ani nějaké to ponaučení.

Pokoj v duši (16. 7. 2009)

Jde o drama zasazené do prostředí slovenských hor. Hlavní hrdina se po několika letech vrací z vězení do rodné vesnice a zjišťuje, že tu už nic není jako dřív. Výstižné ztvárnění charakterů postav z míst, kde se všichni znají a vědí o sobě skoro vše, celkem uvěřitelný příběh a odpovídající herecké výkony jsou důkazem toho, že i naši východní sousedi umějí točit zajímavé filmy. Ve filmu se v malé roli objeví i český herec Jaromír Hanzlík. Uvidíte zde dost možná rekord v počtu zapálených cigaret v historii slovenské kinematografie, takové množství by zvládl vykouřit snad jen Jiří Bartoška.

Piráti na vlnách (30. 7. 2009)

Po dlouhé odmlce se R. Curtis vrací k režii, a znovu přichází s divácky vděčným námětem. Příběh čerpá z reálných událostí šedesátých let minulého století, kdy ve Velké Británii byla v rozhlase cenzurována rocková hudba. A tak se zrodilo pirátské vysílání z lodi v Severním moři partami nadšených dýdžejů. Pohodová atmosféra dobrodružství na vlnách (rozhlasových i mořských), skvělé obsazení a herecké výkony (především K. Branagh je roli zarputilého ministra výtečný), několik vtipných momentů, ale hlavně rockové písně, které osloví nejen pamětníky té doby.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.