Deset kinohitů léta 2013

17. 7. 2013 - 20:06 | Téma | Ladislav Loukota

Deset kinohitů léta 2013 zdroj: tisková zpráva

Letní měsíce jsou na velkolepé trháky tradičně nejbohatší. Mezi bujarými opoutávkami je však snadné ztratit přehled. Okoštujte proto námi vybranou desítku nejvýraznějších letních snímků, které v červenci a srpnu přinesou vše od epických příběhů po příjemné mrazení.

Pacific Rim - Útok na Zemi

V kinech od: 11. 7. 2013

Něco jako: Godzilla + Transformers

O co jde: Nejnovější snímek režiséra Hellboye a Faunova labyrintu Guillerma del Tora přináší podívanou především pro chlapce ve věku od osmi do osmdesáti let.

Kombinuje v sobě fenomén japonských kaiju filmů, například Godzilly, spolu s žánrem mecha alias gigantických robotů.

Když se lidstvo ocitne pod nenadálým útokem obrovských neznámých monster, jedinou nadějí na spásu Země je vytvoření monster vlastních – gigantických robotů pilotovaných hrdinnými piloty. 131 minut dlouhá podívaná slibuje bezpočet triků a unikátní atmosféru vlastní del Torově režijnímu stylu.

zdroj: Archiv

White House Down

V kinech od: 18. 7. 2013

Něco jako: Pád Bílého domu 2

O co jde: Roland Emmerich v minulosti uspěl s velkofilmy, jako je Den nezávislosti, Hvězdná brána či 2012. Po svém polovičatém pokusu o historické drama Anonym se však v létě 2013 vrátí k akčním kořenům s filmem, který se dá popsat jako Smrtonosná past v Bílém domě.

Pravda, něco velmi podobného jsme tu měli před pár měsíci se snímkem Pád Bílého domu. I Emmerich chce naservírovat příběh o obsazeném sídle amerického prezidenta, které může zastavit jen mladistvý svalovec Channing Tatum, přidává mu však navíc jako parťáka i prezidenta v podání Jamieho Foxxe.

S pořádnou porcí humoru může White House Down z klání s Pádem Bílého domu vyjít jako jednoznačný vítěz.

zdroj: Archiv

V zajetí démonů

V kinech od: 25. 7. 2013

Něco jako: Insidious + Sinister

O co jde: Co by to bylo za léto bez pořádného hororu? Ten nám doručí osvědčený režisér James Wan, jenž se svými snímky Saw a Insidious filmovému strašení v poslední dekádě nepokrytě vévodil.

Jeho nejnovější dílo V zajetí démonů si posvítí na údajně skutečné události v americkém Harrisville, kam přijíždí dvojice paranormálních vyšetřovatelů v podání Patricka Wilsona (Insidious, V pasti) a Very Farmigy (Zdrojový kód).

Jak naznačuje opoutávka, při svém pátrání se pořádně zapotí...

zdroj: Archiv

Wolverine

V kinech od: 25. 7. 2013

Něco jako: X-Men bez otravných členů

O co jde: Wolverine, nejzajímavější postava komiksové série X-Men, si před pár lety sice už odbyl svůj pokus o samostatný film, ten však vzbudil přinejlepším rozpaky.

Nová snímek Wolverine se proto vydal na pokus o reparát. Díky vedení režiséra Jamese Mangolda, autora filmů jako 3:10 Vlak do Yumy nebo Walk the Line, rozhodně není bez šance.

Ve filmu se superhrdinský mizantrop Wolverine vydává do Japonska, kde mu postava z jeho minulosti přislíbí lék na jeho nesmrtelnou duši. Snímek skrze japonské kulisy plné samurajů, nindžů i hirošimské exploze z roku 1945 nezbytnou slibuje špetku originálního pojetí komiksového trháku.

zdroj: Archiv

Red 2

V kinech od: 1. 8. 2013

Něco jako: Rambo v důchodu

O co jde: Ačkoliv si řada diváků slibovala hodně z návratu akčních hrdinů ve Stalloneho filmu Expendables: Postradatelní, ovace nakonec putovaly podobnému leč mnohem komediálnějšímu filmu Red (2010).

V tom se agenti v důchodu v čele s Brucem Willisem postavili celé zlé CIA a stihli přitom hlášky střílet se stejnou frekvencí jako projektily samopalů.

I druhý díl Red má doručit stejnou premisu, navrch však přidá i další známé tváře. Vrací se Bruce Willis spolu s Helen Mirren a Johnem Malkovichem, nově se ovšem mezi akční důchodce začlení i Anthony Hopkins (Mlčení jehňátek) a Catherine Zeta-Jones.

zdroj: Archiv

Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna

V kinech od: 8. 8. 2013

Něco jako: Hříšné noci

O co jde: Léto však nenabídne jen akční odpočinek, ale i první snahu o zimní oscarové klání. Pro příznivce náročnějších látek se nabízí životopisný snímek stopující kariéru první pornohvězdy Lindy Lovelace, známou jistým divákům z kultovního prastarého porna Hluboké hrdlo (1972).

Zprvu naivní a posléze již zkušenou Lindu Lovelace si střihla Amanda Sayfried (Protivný sprostý holky, Bídníci), její kolegy pak James Franco (127 hodin, Zrození planety opic) nebo Sarah Jessica Parker (Sex ve městě).

Do režijního křesla navíc usedl Merritt Johnson, který získal ostruhy v oceňovaném životopisném dramatu stanice HBO Temple Grandinová.

zdroj: Archiv

Percy Jackson: Moře nestvůr

V kinech od: 15. 8. 2013

Něco jako: Harry Potter s řeckými bohy

O co jde: Svou kapkou fantasy žánru do letního mlýna přispěje také druhý díl série o Percy Jacksonovi. Moderní převyprávění starořeckých bájí se poprvé pokusilo prorazit v roce 2010 pod jménem Percy Jackson: Zloděj blesku a vysloužilo si řadu srovnávání s Harrym Potterem.

Není se co divit, když filmový Percy Jackson vychází ze stejnojmenné oblíbené knižní série Rick Riordan, podobně jako filmový Harry Potter kopíroval děj knih J. K. Rowlingové.

Tentokrát se Percy Jackson bude po vzoru Jásona a Argonautů honit za bájným Zlatým rounem, a i v postprodukčním 3D zobrazení.

zdroj: Archiv

Letadla

V kinech od: 22. 8. 2013

Něco jako: Auta s ledadly

O co jde: Jako každé letní měsíce se s novým rodinným animovaným filmem pochlubí i studio Pixar. Jejich počin Letadla se odehrává ve světě Aut, tentokrát však role protagonistů přeberou poletující mašiny.

Tou nejhlavnější zde bude práškovací letadlo Dusty, jenž se chce stát závodníkem, v cestě na svým snem se však bude muset poprat nejen se svou chatrnou konstrukcí.

Režisér filmu Klay Hall je veteránem seriálů Simpsonovi a Tatík Hill a spol. Pixar navíc plánuje z Letadel učinit novou trilogii s dalším dílem chystaným již na rok 2014, s Letadly si tak ještě nějaký čas pobudeme!

zdroj: Archiv

Kick-Ass 2: Na plný koule

V kinech od: 22. 8. 2013

Něco jako: pokračování Kick-Ass

O co jde: Tak trochu tarantinovský náhled na superhrdiny přinesl v roce 2010 komiksový film Kick-Ass. Snímek tak krutopřísný, že porazil i české přejmenovávání anglických názvů filmů, se dočká pokračování, které slibuje přinést všeho více – v prvé řadě více supehrdinů, ale i větší zaměření na dopady toho, co by se v reálu dělo, kdyby mezi námi chodili maskovaní gerojové.

Role Hit-Girl a Kick-Asse si zopakují zbožňované hvězdičky Chloë Grace Moretz a Aaron Taylor-Johnson, o rozruch se však postaral i představitel nový…

Jim Carrey si totiž v druhém dílu odehrál roli pološíleného "superhrdiny" plukovníka Stars and Stropes, jenom aby před několika týdny odsoudil Kick-Ass 2 za přehršle násilí.

zdroj: Archiv

Elysium

V kinech od: 29. 8. 2013

Něco jako: Distrikt 9 na druhou

O co jde: Na samotném konci prázdnin číhá černý kůň letních velkofilmů, sci-fi snímek Elysium od režiséra Distriktu 9 Neilla Blomkampa.

Podobně jako v případě drsného Distriktu 9 i tady si Blomkamp hodlá dělat, co se mu zamane, a pro diváky to tak znamená hodně špinavé a krvavé pokoukání na depresivní Zemi roku 2159.

V hlavní roli se představí Matt Damon jako bývalý voják, který se z přelidněné Země musí dostat na vesmírnou stanici bohatých mocipánů – titulní Elysium. Zdejší šéfka bezpečnosti Jodie Foster mu však do cesty postaví řadu překážek od robotů po supervojáka Sharlta Compleyho (hrál hlavní postavu v Distriktu 9). Pro jasnější představu si však můžete rozkliknout trailer níže…

zdroj: Archiv

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.