Děcka jsou v pohodě

26. 12. 2010 - 17:50 | Téma | red

Děcka jsou v pohodě zdroj: tisková zpráva

Vtipný, energický a skvěle vykreslený portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson).

Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy.

Ve filmu hraje Annette Bening (tři nominace na Oscara) a Julianne Moore (čtyřmi nominace), jejich děti ztvárnili Mia Wasikowska (Alenka v říši divů) a Josh Hutcherson (Cesta do středu Země). Otce hraje Mark Ruffalo (nedávno Prokletý ostrov). Režisérka filmu Lisa Cholodenko má na svém kontě již dva ceněné celovečerní snímky Vrcholné umění (1998) a Laurel Cranyon (2002). Díky kombinaci komediálního překvapení s břitkou pravdivostí je její poslední film Děcka jsou v pohodě nakažlivě vtipný a působivý.

Děcka jsou v pohodě, Julianne Moore, Annette Bening

Silvestrovské předpremiéry v síti Cinestar

Film Děcka jsou v pohodě vstupuje do kin 6. ledna 2011. Již před tímto datem ovšem budou mít diváci šanci tento snímek zhlédnout. Síť multiplexů Cinestar připravila speciální předpremiérové silvestrovské projekce filmu Děcka jsou v pohodě. Tyto exkluzivní projekce proběhnou 31. 12. v Cinestar v těchto městech: Praha (Anděl), Hradec Králové, Pardubice, Liberec, České Budějovice, Olomouc a Ostrava.

Diváci tak mají možnost se ze zasněženého studeného města přenést do slunné Kalifornie a strávit s touto komedií pěkný začátek silvestrovské noci.

Děcka jsou v pohodě, Julianne Moore, Annette Bening

Děti lesbických párů v USA jsou v pohodě

Výchova dětí homosexuálními páry není v ČR příliš diskutovaným tématem, a pokud na tuto problematiku média občas narazí, rozhodně se nejedná otevřenou diskusi bez předsudků. Legální možnost výchovy potomka párů stejného pohlaví v ČR neexistuje. Existuje ale řada zahraničních studií tohoto fenoménu, které vykazují zajímavé závěry.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.