Crazy Joe - recenze

19. 11. 2013 - 11:30 | Recenze | Karel Drda

Crazy Joe - recenze zdroj: tisková zpráva

Kdo narazí na solidní snímek s Jasonem Stathamem, tak by měl vyhrát třeba volné vstupenky do kina za snahu. V případě akčního filmu Crazy Joe se žádné překvapení ani tentokrát nekoná.

Jason Statham prožívá právě sestupnou tendenci a s každým novým filmem se propadá stále hlouběji do jámy strašlivě trapné zábavy. Důvodů, proč na bláznivého Joea vůbec zajít do kina, však najdeme hned několik, tedy přesněji dva. Tím prvním je samozřejmě Statham. I přes jistý sešup, ten chlápek má stále charisma. Navíc se o něm kdysi psalo, že na postu akčních hvězdy nahradí Bruce Willise. Možná kdyby nebral úplně každou nabízenou roli, tak to dokázal. Druhým důvodem je postava Stevena Knighta, který byl kdysi velmi dobrým scénáristou a posléze přesedlal na režii. Stojí třeba za scénářem vynikajícího filmu Špína Londýna. Jenže nalijme si čistého vína.

zdroj: Archiv

Akční film pro želvy

Knight byl možná před lety dobrým scénáristou, ale jako režisér je spíš průměrným rutinérem, kterého nenapadlo nic horšího, než zpracovat vlastní scénář. Stathama si asi nikdo nepředstavuje v příběhu, který by měl být sofistikovaným thrillerem, ale každý z nás od něj očekává zábavnou a rychlou akci. Jenže ty doby, kdy talentovaný herec běžel o život jako Chev Chelios v Zastav a nepřežiješ, jsou zjevně dávno pryč. Tentokrát se v roli bývalého vojáka Joyeho odchází hledat spravedlnost do londýnského podsvětí. Tam potkává krásnou dívku, padouchy a samozřejmě nám i ukazuje, jak je ten systém celý prohnilý. Nechybí několik omšelých hlášek, akce je zde poskrovnu a film by to měl být docela dobrý. Jenže problém je v tom, že je to další stathamovská okopírovaná akce, kterou se Knight možná až příliš okatě snaží prezentovat i jako boj za nějakou pomatenou sociální pravdu. Pan režisér se své pravdy rozhodl oznamovat velmi opulentním způsobem, takže se sice postavy řežou, ale zase ne moc a tempo snímku je na Stathama vyloženě želví. Joey je frustrovaná a směšná postava, která více mudruje, než aby bojovala. Tady se někdo snaží stát opravdovým hercem, ale buď mu to nejde, nebo zvolil ten nejhorší možný způsob.

Bezdomovcem k herectví?

Hrát ve filmu, jehož synopse se tváří jako další smršť a nakonec z toho vyleze takové nemastné neslané drama, to chce prostě odvahu. Krásná polská jeptiška je pak vyvrcholením všech klišé, které tento snímek divákovi přináší. Crazy Statham se asi opravdu rozhodl pro „vyšší formu herectví“ a bohužel nepřišla nabídka v podobě Šestého smyslu (jako kdysi právě zmiňovanému Willisovi), ale od vyčpělého režiséra. Na druhou stranu snaha každého akčního herce je pochopitelná. Chce ukázat, že má na víc. Stathamův bezdomovec tu cestu k lepším rolím rozhodně neotevírá a spíš jej lze považovat za omyl.

Hodnocení: 40 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.