Co dělají hvězdy filmového nebe 04

12. 1. 2004 - 20:02 | Téma | red

Co dělají hvězdy filmového nebe 04 Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Malé aktuální profily Toma Hankse, Lucy Liu a Bretta Ratnera.

Hvezdy_film_Hanks
Tom Hanks, jedna z největších hollywoodských hvězd, naváže příští rok na úspěšnou spolupráci s režisérem Robertem Zemeckisem (Forrest Gump, Trosečník) a scénáristou Williamem Broylesem Jr (Apollo 13, Trosečník) a společně natočí dětský film The Polar Express kombinující hereckou akci a počítačovou animaci. V adaptaci knihy Chrise Van Allsburga si Hanks zahraje hlavní roli strojvedoucího řídícího vlak na severní pól, jehož pasažérem je chlapec věřící v Santa Clause. Poté si Hanks zahraje v remaku černé komedie The Ladykillers (u nás byl tento film z roku 1955 v hlavních rolích s Alecem Guinessem, Herbertem Lomem a Peterem Sellersem uveden pod názvem Pět lupičů a stará dáma).

I ve filmu, na kterém pracují společně Joel a Ethan Coenovi, se dočkáme příběhu party lupičů, kteří plánují další akci ve svém hlavním stanu - domě nevinné staré ženy. Potíže lupičům nastanou poté, co se stařenka dozví o jejich plánu, a ještě větší trable gangu nastávají, když zjistí, že se jejich paní domácí nechce nechat snadno a rychle umlčet… Dokonce dvojí spolupráci pak Hanks plánuje se Stevenem Spielbergem. Ten by měl režírovat jak film Terminal podle skutečné události, kdy se v průběhu občanské války v bývalé Jugoslávii po rozpadu tohoto státu ocitl jeden z uprchlíků náhle bez státní příslušnosti a nemohl být tak ani vyhoštěn do vlasti a ani nebyl vpuštěn do Spojených států a tedy musel zůstat a přežívat v letištním terminálu, tak i životopis Abrahama Lincolna (pro zajímavost, Tom Hanks je Lincolnovým vzdáleným příbuzným) podle scénáře Johna Logana (Gladiátor). Do obou filmů se samozřejmě počítá s Hanksem coby hlavním představitelem. Nato by měl Hanks hrát hlavní roli v nové verzi japonského filmu Ikiru Akiry Kurosawy o úředníčkovi, který zjistí, že je nevyléčitelně nemocný, a rozhodne se, že po něm na tomto světě musí zůstat něco trvalého.

Hvezdy_film_Lucy_Liu
Lucy Liu potěší své fanošky několika novinkami. Nejprve se u nás Liu objeví jako jeden z andílků v Charlieho andílcích: Na plný pecky. Pokračování úspěšné akční komedie o trojici bojovnic za spravedlnost by se v našich kinech mělo objevit 17. července a Lucy Liu v titulních rolích budou opět doplňovat Cameron Diazová a Drew Barrymoreová, rovněž režisér zůstává stejný - reklamní specialita McG. A hlavní padouch? Tím bude bývalý andílek v podání Demi Mooreové, který získá seznam informátorů FBI a má v plánu prodat ho tomu, kdo nabídne nejvíc... Ve filmu scénáristicko-režijní dvojice Fenton Bailey a Randy Barbato Party Monster (u nás 25.září) - skutečném příběhu Michaela Aliga (po devíti letech první role pro Macaulaye Culkina), organizátora večírků, který se v televizi "pochlubil" vraždou svého spolubydlícího - se Liu spokojila pouze s miniroličkou, naopak v kanadském snímku Cypher Vincenza Nataliho (Kostka) má jednu z rolí hlavních - záhadnou femme fatale, se kterou se spojí hrdina filmu, životem zklamaný muž provádějící špionáž ve velké nadnárodní korporaci. Toho si zahrál Jeremy Northam (Gosford Park).

Ve filmu Quentina Tarantina Kill Bill (u nás by měl mít film premiéru 10. října), který by měl být podle režisérových slov "nejlepším kung-fu filmem všech dob", hraje pak Liu jednu z vražednic titulního Billa (David Carradine). Ten během svatby se svou nejlepší zaměstnankyní s přiléhavou přezdívkou Nevěsta (Uma Thurmanová) nechává svou nastávající zavraždit. Nevěsta ale téměř zázrakem přežila, po roce se probouzí z komatu a připravuje pomstu. Vedle Liu hrají pak Billovy vražedkyně například Daryl Hannahová či Vivica A. Foxová. Po účinkování u Tarantina má pak Lucy Liu v plánu oživit slavnou sérii o Charlie Chanovi, detektivovi, jehož literární příběhy od Earla Derr Biggerse se mezi lety 1929 a 1949 dočkaly několika desítek filmových zpracování. Liu si zahraje jeho stejnojmennou vnučku, producentem nových příběhů má být John Woo.

Hvezdy_film_Ratner
Brett Ratner tak dlouho vybíral hlavního představitele pro nové zpracování Supermana, až byl od filmu odejit. Tento režisér by chtěl pokračovat ve své úspěšné komediálně-akční sérii Křižovatka smrti s Jackie Chanem a Chrisem Tuckerem. Film by se měl po Los Angeles a Hong Kongu tentokráte přesunout na "neutrální" území - do Jihoafrické republiky. Podle některých zpráv se dokonce počítá se společným natáčením trojky a čtyřky. Další připravovanou Ratnerovou režií je Samurai Jack, hraná celovečerní verze animovaného seriálu o samuraji, který byl vržen do vzdálené budoucnosti. I zde ale musí dokončit svůj úkol a střetnout se s démonem jménem Aku. Adaptaci kresleného seriálu - Hong Kong Phooey o nepříliš šikovném psovi, který ovládá kung-fu - by pak měl Ratner "pouze" produkovat; snímek by měl kombinovat herce s počítačově animovanými hrdiny.

Ze zcela jiného soudku než předchozí dva Ratnerovy plánované filmy je snímek, se kterým se počítá ke čtyřicátému výročí Rolling Stones. Scénář k filmu inspirovaného příběhy členů této kapely pro Ratnera píše Wes Anderson (Taková zvláštní rodinka). Některé Ratnerovy nejbližší plány by ale mohly být odsunuty, pokud by ho studio New Line vybralo jako vhodného režiséra adaptace dětské fantasy trilogie Philipa Pullmana His Dark Materials. Příběh, který do filmového scénáře adaptuje Tom Stoppard (Brazil, Zamilovaný Shakespeare), vypráví o dívce, která se při hledání svého nejlepšího kamaráda setkává se spoustou podivuhodných stvoření, mezi nimiž nechybí čarodějnice či mluvící medvědi. V souboji o režii trilogie je ale Ratnerovi více než vyrovnaným kandidátem Sam Mendes (Americká krása, Road to Perdition).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.