Co dělají hvězdy filmového nebe 03

12. 1. 2004 - 20:02 | Téma | red

Co dělají hvězdy filmového nebe 03 Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Malé aktuální profily Cate Blanchettové, Ewana McGregora a Terryho Gilliama. Cate Blanchettová rozvine svůj herecký rejstřík hned v několika životopisných snímcích

Hvezdy_film_Blanchett
Cate Blanchettová rozvine svůj herecký rejstřík hned v několika životopisných snímcích. 5. června by se měl v našich kinech pod názvem Poslední dávka objevit příběh irské novinářky Veronicy Guerinové, která se stala velmi nepohodlnou dublinským gangům a proto byla v roce 1996 zavražděna. Režíruje Joel Schumacher, diváckým magnetem filmu by pak měl být především Colin Farrell (Minority Report, Test). V režii Roberta Altmana pak Blanchettová ztělesní slavnou exotickou tanečnici a špiónku působící v průběhu první světové války ve filmu Mata Hari. Další "špiónkou" ve filmografii Blanchettová by mohla být role Yvonne Ridleyové, novinářky Sunday Express, která byla v Afghánistánu Talibanem obviněna ze špionáže a poté uvězněna. Scénář píše Gordon Thomas.

Ovšem nejen biografickými snímky živa je Cate Blanchettová: ve třetím dílu Pána prstenů, Návratu krále, si zopakuje roli královny Lórienu Galadriel; ve westernu The Missing režiséra Rona Howarda (Navždy a daleko, Čistá duše) hraje ženu, která musí překonat rozpory se svým otcem (Tommy Lee Jones) kvůli pátrání po dceři (Evan Rachel Woodová) unesené desperáty. Ve zpracování hry Patricka Marbera Closer pak budou Blanchettové partnery Natalie Portmanová, Clive Owen a Jude Law. Film bude vyprávět o dvou párech a jejich životních starostech i radostech. Režírovat má Mike Nichols (Absolvent, Pohlednice z Hollywoodu).

Hvezdy_film_McGregor
Skotský herec Ewan McGregor má dotočeny dokonce dva nové filmy chystané na svou premiéru: Young Adam je kriminální thriller o posádce člunu objevivší mrtvolu ženy, která, jak se později ukáže, není jednomu z námořníků tak zcela neznámá. A v průběhu vyšetřování se začínají objevovat i jiné neobvyklé skutečnosti; Down with Love je naopak romantickou retrokomedií, kde bude McGregorovou partnerkou Renée Zellwegerová. Děj zasazený do 60. let vypráví o spisovatelce píšící knihy o vztazích mezi mužem a ženou, která má odpověď na každou otázku. Ovšem až do okamžiku, kdy se začíná ptát mladý novinář... U nás by měl mít tento snímek premiéru 7. srpna pod názvem Kašlu na lásku.

Právě natáčeným filmem Ewana McGregora je Big Fish v režii Tima Burtona (Beetlejuice, Ospalá díra) vyprávějící o vztahu mezi otcem a synem, především pak o synově (Billy Crudup) pokusu pochopit svého právě umírajícího otce (Albert Finney) pomocí otcových zápisků a příběhů, které se pojí s otcovým mládím. McGregor se ve filmu představí coby hrdina právě pročítaných textů. Ve třetím režijním pokusu Jodie Fosterové (po Človíčkovi Tate a Domů na svátky) Flora Plum - filmu z cirkusového prostředí zasazeného do 30. let minulého století - pak McGregor ztělesní postavu artisty, který do svého cirkusu vezme titulní hrdinku (Claire Danesová), s níž později prožije milostný románek a poté si McGregor zopakuje dvě své snad nejznámější postavy: v Star Wars: Episode III bude opět rytířem Jedi Obi-Wanem Kenobim; Porno bude adaptací pokračování kultovního Trainspottingu. Dozvíme se tedy něco o dalších osudech Marka Rentona a jeho edinburghských přátel.

Hvezdy_film_Gilliam
Také režisér Terry Gilliam naváže na už nyní velmi dlouhou řadu filmařů a bude svůj nový film natáčet v České republice. V jeho případě se jedná o komediálně akční fantasy za 75 milionů dolarů Brothers Grimm o dvojici bratří, kteří se potulují světem a vydělávají si předstíráním vymítání démonů a soubojů s nestvůrami. Krušné časy jim však nastanou v momentu, kdy jsou nuceni se postavit skutečnému zlu. Gilliam do filmu s názvem inspirovaným slavnými německými pohádkáři počítá s opravdu hvězdným obsazením. V rolích titulních hrdinů se představí Matt Damon a Heath Ledger a padouchy si zahrají Robin Williams a Jonathan Pryce (Gilliamova Brazil, Bondův protihráč v Zítřek nikdy neumírá). Dalšími Gilliamovými snímky by pak měla být zlodějská komedie The Blue Ribbon Operation v hlavních rolích s Dustinem Hoffmanem a Johnem Cusackem podle scénáře Billa Wheelera a snímek Tidelands podle románu Mitche Cullina o dívce, která dává přednost fantazii před drsnou realitou. Známý smolař by také rád dokončil svůj vysněný projekt The Man Who Killed Don Quixote. Práva na film, jehož natáčení muselo být po sérii katastrof přerušeno, propadla pojišťovně, Gilliam by ale rád práva vykoupil a snímek dokončil.

A nejnovější zkrachovalé Gilliamovy projekty? Dlouho plánovaná fantasy o konci světa Good Omens na motivy románu Terryho Pratchetta a Neila Gaimana a nová verze dobrodružného příběhu z dob francouzské revoluce podle románu Rafaela Sabatiniho Scaramouche.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.