Červnoví herci - legendární Al Pacino i mladí skokani

9. 6. 2015 - 22:30 | Téma | Ladislav Loukota

Červnoví herci - legendární Al Pacino i mladí skokani zdroj: tisková zpráva

Červnová nálož herců je chutná jak jahodový pohár. Vedle rozjíždějících se (a dámské publikum jistě ocení, že i pohledných) hollywoodských nadějí, se těšte i na herecké mistrovství ostříleného filmového veterána. A nebude chybět ani nálož humoru.

Jason Statham
Veselým kouskem rovnou odstartujeme! Od čtvrtka je totiž v kinech komedie Špión, v níž exceluje Jason Statham. Po boku Judea Lawa, vystřihl tajného agenta CIA Ricka Forda, kterému se stala jistá nepříjemnost – byl prozrazen. Jason Statham je týpek s vizáží antihrdiny. jako stvořený pro akčňáky a gangsterky. Ostatně jeho kariéru odstartovala právě kultovkaGuye Ritchieho Sbal prachy a vypadni a od té doby sbírá další zářezy v převážně ostřejších snímcích, jakými byly třeba Podfu(c)k, Kurýr, Revolver, jednička a dvojka Expendables, nebo poslední dva díly „vysokorychlostní“ série Rychle a zběsile.

hummingbird-jason-statham-wallpaper-2 zdroj: tisková zpráva


Právě Špión ale dokazuje, že sedmačtyřicetiletému britskému rodákovi není cizí ani sranda. Jeho „agent“ je ztělesněním stereotypu přitroublého a šovinistického svalovce, který ale svým machrováním divákům řádně pošimrá bránice.
Uvidíte v: Špión, v kinech od 4. června.
Zajímavost: Jason se dřív věnoval vrcholovému sportu. Řadu let totiž závodně skákal do vody - jeho největším úspěchem je 12. místo ze světového šampionátu v roce 1992. Věnuje se i bojovým uměním.

Al Pacino
Al Pacino je hollywoodská star s velkým S a majstrštyky charismatického „veterána“, který na hereckých pláních válí už hodně přes 40 roků snad opravdu netřeba představovat.

al-pacino zdroj: tisková zpráva

V aktuálním snímku Druhá míza si pětasedmdesátiletý herec střihl zestárlou rockovou hvězdu, které se i přes bohatství život pomalu rozpadá. Záchranné lano mu hodí až (údajně i v reálu existující) dopis od Johna Lennona objevený po 40 letech.Tehdy nabere vítr do plachet a vydá se na zbrusu novou životní etapu…Co mu přinese?
Uvidíte v: Druhá míza, v kinech od 4. června.
Zajímavost: Al Pacino před pár dny vzbudil pozornost svým rozhodnutím odmítnout roli v jevištní adaptaci románu Hlad z pera norského autora Knuta Hamsuna (1859-1952). Důvod? Odsuzuje Hamsunovy sympatie k nacismu. Norský spisovatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu, podporoval pronacistický režim kolaboranta Vidkuna Quislinga.

Chris Pratt
Další pořádný hollywoodský krok tento měsíc učiní Chris Pratt. Sympatický Minnesoťan, nastartoval kariéru v dramatickém seriálu Everwood a teenagerovském O.C. Objevil se i menší rolí akčňáku Wanted, hororové komedii Bacha, kouše po boku „kočičího“ dua Amandy Seyfried a Megan Fox, nebo lehčí komedii Válka nevěst a vedlejší roli v romantickém dramatu Ona.

Pratt zdroj: Marvel Studios


Na pořádný průlom ale čekal Pratt až do loňského léta – tehdy vtrhli na scénu Strážci Galaxie, kde si střihl svérázného vesmírného dobrodruha Petera Quilla. V hlavní roli se herec, který za pár týdnů oslaví šestatřicetiny, představí i tentokrát a opět v blockbusteru – tentokrát mu ale budou místo „emzáků“ dělat společnost dinosauři (a krásná Bryce Dallas Howard) v dobrodružném snímku Jurský svět. Zopakuje loňský úspěch?
Uvidíte v: Jurský svět, v kinech od 11. června.
Zajímavost: O tom, že je Pratt fešák, není pochyb. Loni jeho status „sexsymbolu“ vyšperkoval ještě časopis People, kde se Pratt na každoročním žebříčku vyšvihl na stříbrnou příčku. Porazil ho „kolega od Marvelu“ Chris „Thor“ Hemsworth.

Adrian Grenier
Na svou velkou filmovou příležitost stále tak trochu čeká Adrian Grenier, rozhodně se však nejedná o Pana Neznámého. Devětatřicetiletého tmavovlasého sympaťáka jste mohli vidět jako zanedbávaného přítele Anne Hathaway v úspěšné komedii Ďábel nosí Pradu a vedlejší role ztvárnil ve snímku Woodyho Allena Celebrity a válečném dramatu Hartova válka.

grenier zdroj: tisková zpráva

Největší úspěch však pro něj nejspíš představuje hlavní postava v úspěšném seriálu HBO Vincentův svět (také znám jako Entourage) s příznačnou „zápletkou“ – komediální počin totiž vypráví o cestě Vinceho Chase (Grenier) na hollywoodské nebe. A právě z populárního seriálu je teď film, který můžete od půli června vidět v českých kinech. Vyšvihne mezi echt hollywoodské stars i Vinceho představitele?
Uvidíte v: Vincentův svět, v kinech od 18. června.
Zajímavost: Grenier si před lety zahrál hned ve videoklipu BritneySpears (You drive me) Crazy. Omrknout to můžete tady.

zdroj: Archiv

Ryan Reynolds
Tenhle týpek dávno není známý hlavně jako (ex)manžel hvězdné Scarlett Johannson. Už pěkných pár let úspěšně frčí i vlastní řádnou kariéru a poslední dobou to má osmatřicetiletý Ryan Reynolds vskutku napráskané. Je loni se, hvězda mrzké komiksové adaptace Green Lantern, Teorie chaosu, nebo westernové komedie Všechny cesty vedou do hrobu, objevila ve čtyřech snímcích.

ryan-reynolds-face zdroj: tisková zpráva

Aktuálně se na něj můžete těšit v dramatu Dáma ve zlaté, které zpracovává skutečný soudní případ sporu rakousko – americké židovky Marii Altmannové s Rakouskem o dědictví zabavené nacisty. Patřila k němu i cenná umělecká díla, včetně obrazu Gustava Klimta, a pro právní bitvu si Altmannová (ve snímku ztvárněná Helen Mirren) vybere mladého právníka právě v podání Ryana Reynoldse.
Uvidíte v: Dáma ve zlaté, v kinech od 25. června.
Zajímavost: Ryan Reynolds se nedávno stal poprvé otcem. V prosinci mu jeho manželka Blake Lively (Super drbna, Divoši) porodila dcerku, která dostala „klučičí“ jméno James.

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.