Červencové herečky - ženy (nejen) do akčních filmů

12. 7. 2015 - 23:00 | Téma | Ladislav Loukota

Červencové herečky - ženy (nejen) do akčních filmů zdroj: tisková zpráva

Mezi nejočekávanější červencové snímky sice patří akční opusy Terminator Genisys, Mission: Impossible 5 a Ant-Man, v prvním pořádném letním měsíci se přesto dočkáme pohříchu málo velkofilmů. Na druhou stranu díky tomu dojde i na řadu prvních dramatických snaživců o oscarový maraton - a v mnoha z nich nebudou chybět silné ženské hrdinky.

Blake Lively

blakelively zdroj: tisková zpráva

Osud a filmoví agenti tomu chtěli, že Blake Lively navzdory svému půvabu a talentu pro komediálně-romantické polohy doposud neměla za hranicemi svých fanoušků příliš čím zaujmout. Někdejší hvězda seriálu Gossip Girl a podobně dívčího Sesterstva putovního kalhot se aktivně zahrabala v romantických rolích a nezdá se, že by na tom chtěla příliš měnit. Její ojedinělé výstřelky do komiksovek (nepovedený Green Lantern), gangsterek (Divoši) a thrillerů (Město, kde však povedeně sehrála vedlejší z vedlejších rolí) ostatně zrovna velký úspěch nezaznamenaly.
Na druhou stranu, po dlouhé době se to snad konečně vyplatí jak jí, tak i nám. Rovněž červencový snímek Věčně mladá je totiž romantickou komedií klasického zrna, svou formulku ovšem inovuje o téma nesmrtelnosti. Zdejší postava s tváří Blake Lively totiž už 80 let vypadá stále stejně. Jak se na podobné příběhy patří, vzdor mladickému zevnějšku je deprimována tím, že stárnou a umírají všichni ostatní.
Uvidíte v: Věčně mladá, premiéra 30. července
Zajímavost: Ačkoliv byl komiksový Green Lantern po všech stránkách propadákem, něco pozitivního z něj přece jen vzešlo, totiž seznámení a manželství Blake Lively s Ryanem Reynoldsem.

Naomie Harris

Naomie Harris zdroj: tisková zpráva

Britská kráska Naomie Harris skoro nikdy nekopala druhou ligu - už v roce 2002 se její filmový debut 28 dní poté ji představil v silné vedlejší roli, jen čtyři roky na to už pak hrála v horentní sumy vydělávajícím pokračování Pirátů z Karibiku. Přesto je však Naomie prozatím pohříchu právě sekundující herečkou - prakticky nikdy nenesla snímek pouze na svých bedrech. Od akčních filmů jako Skyfall nebo Miami Vice po Mandela či Prvňák sice dokazuje, že by s tím vůbec neměla problém, na svou šanci ovšem stále čeká.
Bohužel rovněž v zápasnickém dramatu Bojovník bude zřejmě hrát minimálně druhé housle. Snímek se primárně zabírá na Jaka Gyllenhaala jako ultranamakaného boxera truchlícího zápasením za svou rodinu. Letos si však Naomie přesto užijeme ještě v bondovce Spectre a thrilleru Our Kind of Traitor.
Uvidíte v: Bojovník, premiéra 23. července
Zajímavost: V roce 1998 vystudovala Camridgskou univerzitu s titulem ze sociologie a politologie.

Evangeline Lilly

evangelinelily zdroj: tisková zpráva

Podtitulem nového marvelovského filmu Ant-Man je "Žádný štít, žádná zbroj, žádný problém". Jde o další střípek skládačky naznačující, že podobně jako loňští Strážci galaxie má být Ant-Man především oddychovou zábavou, která posune pojetí filmového komiksu zase trochu někam jinam - jádrem filmu ostatně má být klasický loupež dle norem heist movie (např. Dannyho parťáci), nikoliv záchrana světa A to může být i velmi dobrou zprávou pro Evangeline Lilly, jejíž filmová sláva jakoby začala uvadat v okamžiku odvysílání posledního dílu Ztracených.
Potkali jsme se s ní sice v Hobbitovi, příjemně béčkové Ocelové pěsti i drsňárně Smrt číhá všude, tváří tvář popularitě z minulé dekády však kanadská "holka od vedle" přesto čelí sešupu. Byla by přitom škoda na ní zanevřít - jenom málokdo totiž vedle Cate Blanchett vypadá jako skutečné ztělesnění elfky.
Uvidíte v: Ant-Man, premiéra 16. července
Zajímavost: Už několikrát ji utekly role v hitech posledních let. Naposledy mohla hrát Tayi Kyle v Americkém sniperovi (kterou nakonec ztvárnila Sienna Miller) i Cathy Ryan v novém Jacku Ryanovi (kde pro změnu zvítězila Keira Knightley).

Carey Mulligan

carey-mulligan zdroj: tisková zpráva

Letní měsíce jsou synonymem pro ledajaké filmové příchutě, jenom ne filmové adaptace sto čtyřicet let starého, dnes spíše okrajově známého románu Thomase Hardyho. Carey Mulligan je však herečkou, která na jednoduché velkofilmy hrát nemusí - třicetiletá Angličanka je všeobecně oslavována jako jedna z nejlepších současných tváří náročnějšího filmu, na triku má Velkého Gatsbyho, Drive i drama Stud. Na adaptacích klasiky britské literatury navíc začínala (Northangerské opatství, Pýcha a předsudek).
To není vůbec špatný výsledek na holku ze středostavovské rodiny bez předešlých konexí ve filmové branži. Bratr Mulliganové je dokonce voják nasazený v minulosti v Iráku a Afganistánu. Už jen kvůli přítomnosti Carey Mulligan proto doufáme, že Daleko od hlučícího davu jako adaptace z dílny Thomase Vinterberga (Hon) sklidí v letní sezóně náramný úspěch.
Uvidíte v: Daleko od hlučícího davu, premiéra 9. července
Zajímavost: Letos ji uvidíme ještě v drama Suffragette a snímku
Hold on to Me, který působí jako jakási moderní variace na Bonnie a Clyda.

Emilia Clarke

Emilia-Clarke-HD-Wallpaper9 zdroj: tisková zpráva

Do třetice všeho dobrého, to si od nového Terminátora slibují jeho filmaři i naivnější fanoušci. Poslední dva terminátoří filmy totiž vysoká očekávání na značku zrovna nesplnily a Genisys se tak snaží vrátit ke kořenům. Součástí receptu na úspěch je přitom i Emilia Clarke jako nová tvář kultovní Sáry Connorové.
Clarke je známá především pro svou roli královky Daenerys ze seriálu Hra o trůny. Podobně jako u Evangeline Lilly má však problém utržit alespoň poloviční potlesk u svých dalších projektů - podle nynějších plánů navíc Hra o trůny za dva roky skončí, je proto nejvyšší čas využít zdejší slávu jak odrazový můstek! Genisys však zatím zrovna nadšené ohlasy nesklízí a následující film Clarke, romantické drama Me Before You naplánované na příští rok, rovněž nepůsobí kdovíjakými ambicemi. Inu, uvidím!
Uvidíte v: Terminator Genisys, premiéra 9. července
Zajímavost: K herectví se zapálila jako malá skrze návštěvu v práci svého tatínka, divadelního zvukaře.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.