Březnoví herci jsou ostřílení umělci i mladá krev

12. 3. 2015 - 22:00 | Téma | Ladislav Loukota

Březnoví herci jsou ostřílení umělci i mladá krev zdroj: tisková zpráva

V březnu na česká kina útočí velké hollywoodské hvězdy i mladé a nadějné talenty. Těšte se na drsňáky Seana Penna a  Javiera Bardema, charizmatického Russella Crowea nebo „Milionáře z chatrče“ Deva Patela. K filmu si to nakračuje i Richard „Robb“ Madden. 

Bradley Cooper

Pařba ve Vegas, Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms zdroj: tisková zpráva

Christopher Kyle byl elitní odstřelovač z jednotky amerického námořnictva. Na kontě měl 160 potvrzených smrtících zásahů, které vypálil služby v Iráku, což mu vyneslo pověst rekordmana, slávu a ocenění… Když ho v roce 2013 na střelnici zabil voják trpící posttraumatickým stresem, znělo to jak špatný vtip.
Kyleova postava nedávno „ožila“ v dramatu Americký sniper, jehož česká premiéra proběhla 5. března. Hlavní role? Bradley Cooper! Hollywoodský krasavec, který nedávno oslavil čtyřicátiny (mimochodem Kyle zemřel v 38) musel díky roli pořádně zamakat. A to doslova, neboť ačkoliv Cooper rozhodně nepatří mezi tintítka, pro věrohodné ztvárnění postavy drsňák z komanda SEAL, nabral během 10 týdnů 20 kilogramů.
Uvidíte v: Americký sniper, premiéra 5. března
Zajímavost: Coopera si můžete pamatovat ze snímků Yes Man, Nesvatbovi, či romantických filmů Na sv. Valentýna a hitovky Terapie láskou. I teď kápl na dobrou roli. Americký sniper se totiž stal nejvýnosnějším vojenským filmem v historii - trumfnul i Spielbergův film Zachraňte vojína Ryana. Oscarovou nominaci nejspíš netřeba připomínat.

Dev Patel

dev patel zdroj: tisková zpráva

Začínal jako mladíček v populárním britském seriálu Skins a už v 18 mu celosvětovou slávu přinesla role v megahitu Dannyho Boyla Milionář z chatrče. Letos se nyní čtyřiadvacetiletý Dev Patel objeví na plátnech tuzemských kin v akčním sci-fi thrilleru Chappie. Snímek z blízké budoucnosti režírovaný Neillem Blomkampem (District 9, Elysium) krom Patela láká i na Hugh Jackmana či Sigourney Weaver. Perličkou je účast Ninji a Yo-Landi Visser z extravagantního jihoafrického hip hopového projektu Die Antwoord.
Vedle zmíněných projektů má Patel na kontě i roli v komedii Báječný hotel Marigold a nepříliš vydařeném Posledním vládci větru. Mimochodem Dev 5 roků randil se „svou milou“ z Milionáře z chatrče Freidou Pinto, pár se však koncem minulého roku rozešel.
Uvidíte v: Chappie, premiéra 12. března
Zajímavost: Patel vedle hereckého talentu disponuje i sportovním nadáním - je držitelem černého pásku v taekwoondu a před 11 lety dokonce získal bronzovou medaili na mistrovství světa!

Ondřej Sokol

ondrej sokol zdroj: tisková zpráva

V půlce března do kin zamíří také velká česká záležitost - adaptace knihy bestselerového Michala Viewegha Vybíjená. Jedna z hlavních rolí tu patří charizmatickému Ondřeji Sokolovi, který se shodou okolností loni objevil i v další „vieweghovině“ Andělé všedního dne. Sokol má za sebou úspěchy na divadle i filmovém plátně - střihl si role třeba v Perfect Days Alice Nellis (která režírovala i Anděle všedního dne)a Zakázané uvolnění režiséra Jana Hřebejka. Řadě diváků je pak znám jako člen veselé Partičky.
Uvidíte v: Vybíjená, premiéra 12. března
Zajímavost: Sokol nedisponuje jen hereckým talentem, příležitostně se věnuje také překladům z angličtiny a režii. Loni v kinech uvedl svůj filmový režijní debut, detektivku Krásno.

Russell Crowe

Russell Crowe, Robin Hood zdroj: tisková zpráva

Drama Cesta naděje vplouvá do tuzemských kin 26. března. V něm ztvárnila hlavní roli farmáře, který se vydá hledat své syny do bortící se Osmanské říše, hollywoodská star Russell Crowe. Potomci hlavního hrdiny Joshui Connera (Crowe) jsou pohřešované po bitvě o Gallipoli.
Crowe vlastní farmu v Austrálii i v reálu - na 320 hektarech chová krávy plemene Black Angus a nechal tu postavit také kapli pro svou svatbu se zpěvačkou Danielle Spencer.
Uvidíte v: Cesta naděje, premiéra 26. března
Zajímavost: Kůň, na kterém Crowe ve filmu Cesta naděje jezdí, je jeho vlastní.

Sean Penn (a Javier Bardem)

Sean Penn zdroj: tisková zpráva

Na mušce tajných služeb je Sean Penn v dramatu Gunman: Muž na odstřel, který do českých kin zamíří 19. března. Ostřílený herecký matador tu je za vyhořelého žoldáka a zabijáka, který by rád nechal svůj předchozí život za sebou, ale tajní, pro které dělal tu nejšpinavější práci, mu nedají pokoj a jdou mu tvrdě po krku. Pennovi je v patách Javier Bardem, který má s rolemi drsňáků a psychopatů bohaté zkušenosti. Role zabijáka v Tahle země není pro starý mu vynesla Oscara a zahrál si i zlosyna v zatím poslední bondovce Skyfall.
Co se dalších rolí týče zazářil třeba jako paraplegik v Hlasu moře, umírající bývalý narkoman v dramatu Alejandra Gonzala Iňárritu Biutiful (což mu vyneslo nominaci na zlatého plešouna), nebo svůdník v komedii Vicki Cristina Barcelona Woodyho Allena. Tam jeho ženu ztvárnila Penelope Cruz, s kterou je ženatý i v reálném životě a vychovávají spolu dvě děti.
Uvidíte v: Gunman: Muž na odstřel, premiéra 19. března
Zajímavost: To Seann Penn je od konce loňského roku zasnoubený s další hollywoodskou krasavicí Charlize Theron. Dvakrát rozvedený herec, jehož předchozími manželkami byly Madonna a Robin Wright mluví o Theron jako o lásce svého života. Mimochodem zatímco Bardem zářil v Iňárritově Biutiful, Pennovi exceloval v roli taktéž umírajícího muže v dramatu 21 gramů od téhož režiséra.

Richard Madden

ma zdroj: tisková zpráva

Pod taktovkou zkušeného a oceňovaného režiséra Kennetha Branagha startuje svou kariéru „ve velkých filmech“ Richard Madden. Skot, kterého proslavila role nešťastného Robba Starka ve fantasy fenoménu Hra o trůny, ztvární prince v dalším zpracování „pohádky“ o Popelce. A to že příběh o dívčině se zlou macechou bude opravdu ve velkém stylu, naznačují i jména obsazených.
Nevlastní matku pracovité Elky (Lily James zatím nejvíc známá svou rolí Rose z Panství Downton) hraje Cate Blanchett, vílu kmotřičku Helena Bonham Carter a Elčinu maminku Hayley Atwell (Kapitán Amerika: První Avenger, Agent Carter). Z mužských rolí hvězd se ve filmu, který bude v tuzemsku k vidění od 19. března, objeví třeba Stellan Skarsgård nebo Ben Chaplin.
Uvidíte v: Popelka, premiéra 19. března
Zajímavost: K roli prince v Popelce se váže jedna pikantérie. Madden totiž prozradil, že během natáčení musel nosit suspensor. V těsných gatích se totiž nebezpečně rýsovaly jeho genitálie. A to se v pohádkovém příběhu opravdu nehodí.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.