Bond v Lucerně

8. 3. 2005 - 12:44 | Téma | red

Bond v Lucerně zdroj: tisková zpráva

Jmenuje se Bond, James Bond... Přesně tato věta se nesla Lucernou, když se na pódiu před předáním ceny pro nejlepší film roku objevil představitel slavného agenta 007 Sir Roger Moore

Jmenuje se Bond, James Bond... Přesně tato věta se nesla Lucernou, když se na pódiu před předáním ceny pro nejlepší film roku objevil představitel slavného agenta 007 Sir Roger Moore.

Roger Moore Fotogalerie: Roger Moore v Praze (ČTK)

Jeden z nejslavnějších představitelů agenta Jejího Veličenstva Jamese Bonda navštívil Prahu. Jeho hlavním úkolem bylo navštívit nemocné děti v nemocnicích v rámci svých povinností, vyplývajících z titulu Vyslance dobré vůle UNICEF. Na závěr své pražské návštěvy byl hostem Českého lva.

Roger Moore se objevil v pražské Lucerně hned dvakrát. Den před slavnostním vyhlášením Českého lva byl hostem mimořádné tiskové konference. Hlavním tématem samozřejmě byla postava Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. Sir Roger Moore vyjádřil mimo jiné svůj názor na budoucího představitele slavného agenta: „Vím, že by Bonda chtěl hrát můj syn, ale tomu to asi nedají. Jedno je však jisté. Ať to bude kdokoli, měl by si James zachovat především svůj pověstný smysl pro humor. Je na čase, aby Bonda hrál opět Skot. Třeba Ewan McGregor.“

Nás inspirovala přítomnost představitele slavného agenta Sira Moorea k tomu, abychom se českých filmových osobností zeptali, co je napadne jako první, když uslyší: „Jmenuji se Bond, James Bond“:

Jiří Macháček

Jiří Mádl (herec): Sérii filmů, kde se neustále mění herci. A ve které si doufám jednou zahraju.

Jiří Macháček (herec): Jmenuji se Bond, James Bond.

Bořivoj Navrátil (herec): Možná se budete smát, ale právě pan Moore.

Daniela Hábová (překladatelka): Sean Connery. Toho pokládám za hlavního Bonda.

Pavel Trávníček (herec): Bezvadná pohádka. James Bond musí být vždycky bezvadnej chlap, protože musí nalákat hlavně ženský. Něco jako princ, který vždy zvítězí dobrem nad zlem.

Michael Kocáb (hudebník): Ty filmy, které mě bavily. Svým způsobem byly fenomenální, vždyť dokázaly uchvátit celou zeměkouli. Třeba si pamatuju právě Rogera Moorea.

Jan Hřebejk (režisér): Lítost, že jsme na těch filmech nevyrostli, že jsme je mohli vidět až v dospělosti. Miloval jsem komedie s Jeanem-Paulem Belmondem, ale kdybych viděl jako mladý bondovky, především ty s Seanem Connerym, tak tím budu zasažen navždy. Dnes už je to nostalgie. Když jsem se tady koukal na ukázky s Rogerem Moorem, tak jsem si říkal, že by bylo skvělý v těch filmech hrát. Říkám jasně, chtěl bych vyhrát casting.

Petr Forman (herec): Roger Moore. To je prostě pecka.

Petr Jarchovský (scenárista): Pane Moorea asi nepotěším, ale vybaví se mi Sean Connery. Řeknu to takhle: bondovky se vším všudy mě vždycky totálně míjely. Jestli jsem si někdy zadal s podobným žánrem, tak to byl Růžový panter, což jsou parodie na bondovky.

Aleš Březina (skladatel filmové hudby): Mě bondovky vždycky hrozně braly, ale spíš přes hudbu. Takže si vybavím především hudební motiv někde z přelomu šedesátých a sedmdesátých let.

Zuzana Stivínová (herečka): Idol.

Pro Rogera Moora je James Bond pohádkou se zbraněmi a humorem (ČTK)

James Bond předal dětem v pražské nemocnici panenky a sladkosti (ČTK)

Zpět na speciál Český lev 2004

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.