8 + 2 tipů na erotické filmy pro zklamané divačky Padesáti odstínů šedi

13. 2. 2015 - 20:30 | Téma | Vojtěch Karlík

8 + 2 tipů na erotické filmy pro zklamané divačky Padesáti odstínů šedi zdroj: tisková zpráva

Máte pocit, že se žádná zakázaná erotika nekonala? Máte snad takové tušení, že jste se milé divačky staly obětí marketingové finty, že totiž Padesát odstínů šedi žádnou erotickou romantikou není? Pak vám nabízíme několik filmových tipů které vám dokáží, že erotiku i zamilovanost si můžete užít u televize s vkusem a grácií.

Tak si to konečně přiznejme. Všichni jsme propadli dokonale propracované a promyšlené kampani na Padesát odstínů filmové šedi. Že jsme nechtěně brakovou literaturu označili za erotický thriller a těšili se na film, z něhož se vyklubala ta nejlacinější červená knihovna, je jen naše vlastní hloupost.

Stačí se však podívat do dějin filmu a zjistíte, že erotika a romantika spolu dokáží fungovat celkem v pohodě, že ženy totiž nemusí být jen ty naivní a hloupé slepice, co je manipulují mladí vazelínoví hoši. Zklamal vás film Padesát odstínů filmové šedi? Není důvod být zklamaný, nabízíme mnohem lepší a zábavnější filmy, které prostě musíte vidět. A na závěr pak malý přídavek pro intelektuálky a úchylné divačky.

Hořký měsíc (1992)

zdroj: Archiv

Režisér Roman Polanski natočil erotický thriller. Takové a podobné titulky se tehdy objevovaly v tisku (internet ještě nebyl). Také si pamatuji mladinké rozjuchané páry, jak jdou pěkně do kina. Z kina už odcházeli lidé tak, že se nedrží za ruce a panuje mezi nimi mrazivější nálada. Takhle silně na nás film zapůsobil. Erotické peklo mladého manželského páru, zběsilé postelové scény, citové vydírání a naprosto úžasné herecké výkony Hugh Granta,  Kristin Scott Thomas a Emmanuelle Seigner. Ten film musíte vidět! Hořký měsíc není žádná romantika, ale ukázka toho, kam může zajít vztah, který začne až příliš lámat přes koleno své sexuální představy.

Index nahoty: Postavy jsou nahé, prsa jsou vidět, hýká se, lísá a tulí, ale nemáte z toho hezký pocit.

Angel Heart (1987)

zdroj: Archiv

Dnes již kultovní snímek, který jsem si sám musel připomenout. Pamatoval jsem si totiž sex, ňadra, ale převažovalo spíš napětí. Přesto, pokud chcete milé ženy vidět Mickeho Rourka nahého, navíc v době, kdy to opravdu vypadalo k světu, ještě se u toho o něj strachovat, pak je Angel Heart jedinečná příležitost. Film se odehrává v padesátých letech, je hodně temný tzv. noir. Zkrachovalý detektiv, zamotaný případ a samozřejmě krásná žena. 

Index nahoty: Nahota je zde očišťující. Je okamžikem krásy v totálně zamotaném světě a případu, kde umírají svědkové jako na běžícím pásu. Prsa vidět jsou, nahá těla také. Rourkův konec slona vidět nebyl.

Barva noci (1984)

zdroj: Archiv

Psychicky vyčerpaný psychiatr v podání Bruce Willise se zamiluje do pacientky Rose (Jane March) a pak to spolu dělají. Dalo by se říci, že dialogy také spíš slouží jen jako mosty mezi erotickými scénami, ale oboje má hlavu a patu. Ten film ve své podstatě není nic moc, ale pokud chcete vidět nahotu, muchlající se těla, pak Barva noci je pořád lepším řešením než Padesát odstínů nudy.

Index nahoty: Chybí už jen zobrazení konce slona, jinak je vše vidět.

Crash (1996)

zdroj: Archiv

Po někoho hodně úchylný film, pro jiného normální věc. Cronenberg natočil drama o lidech, které eroticky stimulují bouračky. Souložit na troskách rozbitého auta může být jistě vzrušující. Například ale takový trabant se svým laminátem se mohl zadřít do zadnice. Ještě že tyto doby jsou nenávratně pryč. Crash není nic světoborného, ale je to docela solidní zábavička. Navíc můžete kamarádkám říkat, že jedete teď po umění. Takový hrdina z filmu by se při pondělní řetězové havárii na pražském okruhu rozstříkal na kapky.

Index nahoty: Je to tam, ale je to takové hodně zakryté...

Snílci (1996)

zdroj: Archiv

Bernardo Bertolucci a nahota k sobě lícují jako moravský brabec s bramborovým knedlíkem. Ve filmu Snílci vypráví uznávaný režisér o studentech na konci šedesátých let, který experimentují se sexem, souloží a souloží...

Index nahoty: Devadesátá léta jsou pro nahotu fajn. Je toho vidět dost, ale dialogy jsou strašlivě intelektuální. Poměrově to pak hraje spíš pro to kecání.

Emmanuelle (1974)

zdroj: Archiv

No možná si říkáte, že sem soft erotika nepatří, ale pokud prahnete po lehké erotice, tak ať je to bez tupých řečí a je tam kinklání těl, muckání a nejsou vidět úplné prasárny. Emanuelle byla kultem a bavila opravdu muže i ženy. Sylvia Kristel je celkem hezká, film je totální škvár, ale alespoň si na nic nehraje.

Index nahoty: K pornu toho chybí hodně, ale je vidět ženské i mužské tělo.

Poslední tango v Paříži (1972)

zdroj: Archiv

Opět Bertolucci. Tentokrát jde o starší film s Marlonem Brandem. Na tehdejší dobu je erotika hodně otevřená, ale upřímně, jde tady i o příběh. Přesto film plný všelijakých intelektuálních narážek může zafungovat, když budete chtít uhranout kámošky, že to znáte.

Index nahoty: Hezké kultivované. Nahý Brando dnes již asi netankuje. tehdy šlo však o filmovou událost sezóny.

9 a 1/2 týdne (1986)

zdroj: Archiv

Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. To napsal o filmu český distributor. Tou ženou je Kim Basinger a chlapíkem pak Mickey Rourke. 

Index nahoty: Hollywoodská nahota s filmovou hudbou, kymácením, funěním, ale je to romanticky pěkné.

Jako devátou a desátou podpultovku pro vás máme dva tipy. Jeden pro intelektuálky, druhý pak pro ženy, které chtějí něco víc a když se řekne knír, jihnou.

Eyes Wide Shut (1999)

zdroj: Archiv

Poslední snímek Stanleyho Kubricka. Zámožný lékař prožije zvláštní erotický zážitek. Jeho žena má chuť po nevěře a oba se spouští do světa závojem, kde to opravdu žije a dýchá temnou stránkou sexu. Výborný film, solidní Tom Cruise, toporná Nicole Kidman, ale musíte to opravdu vidět a cítít. V roce 1999 šlo o filmovou událost a do jisté míry jde stále o nepřekonaný intelektuálně erotický snímek.

Index nahoty: Je to takové milé muckání. Jednu dobu se spekulovalo, zda tam Cruise a Kidman opravdu souloží, ale každý kdo čte bulvár, ví, že je to zhola nemožné.

Beim Jodeln Juckt Die Lederhose

zdroj: Archiv

Ano, i takto lze natočit erotiku. Ten film je strašný. Ale lze předpokládat, že autorka těch několika odstínů šedi na něm vyrůstala od svých pěti let. Pokud chcete vidět opravdu blbou erotiku, hurá do toho.

Index nahoty: Fuj!


Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.