2Bobule

21. 10. 2009 - 13:09 | Téma | red

2Bobule zdroj: tisková zpráva

2Bobule jsou volným pokračováním úspěšné filmové komedie Bobule. V příběhu se na plátna kin vracejí všechny staré známé postavy, objeví se i spousta nových tváří

V příběhu se na plátna kin vracejí všechny staré známé postavy, objeví se i spousta nových tváří. Jirka (Lukáš Langmajer) se v novém příběhu zaplete s mladou krásnou dívkou, jejíž zámožný otec má ovšem o nápadnících své dcery úplně jiné představy. Jirka raději prchá za kamarádem Honzou (Kryštof Hádek) na jižní Moravu. Honza se po čase stráveném ve vězení usadil s Klárou (Tereza Voříšková) na dědečkově vinařství a jakožto vinař začátečník se pouští do vrcholného umění slámového vína. Čelí spíše neúspěchům a po nečekaném příchodu kumpána Jirky se jeho život obrátí naruby. Jirkova slabost pro ženy se totiž doslova zvrhla v zápas o život. V jedné z důležitých rolí se opět objeví i poklidné a vstřícné prostředí jižní Moravy a moravských vinic. A taky Slámovka a Svatomartinské.

V hlavních rolích se vrátí všichni z původních Bobulí – tedy Tereza Voříšková, Lukáš Langmajer, Kryštof Hádek, Lubomír Lipský, Václav Postránecký i Miroslav Táborský. Pro Lubomíra Lipského je role Honzova dědy jubilejní filmovou rolí číslo 100. Diváci se mohou těšit i na zcela nové postavy a populární tváře (Jiří Korn, Jiří Kramol, Jana Švandová, Jan Antonín Duchoslav a Jana Pidrmanová). Ústřední skladbu k filmu 2Bobule s názvem cyRáno složil opět Richard Krajčo ze skupiny Kryštof. Postavu Marie hraje začínající herečka Jana Pidrmanová. Právě ona by se dala s trochou nadsázky považovat za onu druhou Bobuli z názvu filmu. Celý film je velmi evropský. Režisérem je Rus, kameramanem Rakušan, ve štábu byl také Řek.

Natáčení začínalo i končilo velkými akčními scénami. Divoká honička, jízda po zábradlí, pády, létající nože, které hází Jiří Krampol po Lukášovi Langmajerovi a dokonce hořící postavy, auto letící mimo cestu i pády či skoky ze skály. Ale jediný, kdo přišel při natáčení k úhoně, byl herec Miroslav Táborský. Při běhu po metr vysoké zídce nešťastně uklouzl a s poraněným kolenem musel být sanitkou převezen do nemocnice. Po týdnu se ale do role vinaře-chemika Kozdery opět vrátil.

První film Bobule byl celý natočen na šestnáctimilimetrový filmový materiál a naskenován pro postrproduční zpracování. U 2Bobulí byly použity dvě digitální kamery RED. Točilo se především kolem Pálavy, v Mikulově, Bulharech, Zaječí, Velkých Bílovic, Vrbice, Valtic, některé záběry jsou i z jiných vinařských podoblastí, např. ze Znojemska či Višňové.

Režisér filmu Vlad Lanné o vzniku filmu 2Bobule: „Dvojka bude mít můj rukopis výhradně ve verzi režisérského střihu, který lidi možná uvidí jako bonus na DVD. Na filmovém plátně se objeví podoba s více vlivy – do filmu promlouvají producenti, střihač, i publikum prvních pracovních sestřihů. Ve finální podobě se styl Tomáše Bařiny a můj podařilo hodně propojit a skloubit. Při filmování dvojky jsem na přesném dodržování stylu vyprávění jedničky netrval, protože se život hlavních postav během té doby změnil.“

Film je uváděn i v digitální projekci.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.